24.10 Dolce & Gabbana

 DANTE  I  NORDJYLLAND

    Forening for  Italien-interesserede                    danteinordjylland@gmail.com

Dolce & Gabbana kender også Dante

Ved Bibi Lykke

Tid:  Torsdag den  24.10.2019  kl 19.30
Sted: Hasseris Kirke, Krypten. Thorsens Alle 2, 9000 Aalborg


Medlemmer:  gratis adgang.

Ikke-medlemmer:  kr 50-

Bibi Lykke har arbejdet som freelance stylist i 25 år og været bosat i Europas store modebyer.  Igennem sin erfaring, både nationalt og internationalt, har hun stor indsigt i, hvilke dynamikker der gør sig gældende indenfor de enkelte landes modemæssige DNAI foredraget kaster hun sig over at kigge på Italiens helt særlige ståsted og stil. Hvordan bliver moden formet internationalt af de store italienske modehuse og hvorfor? Hvad er det der gør, at Italien står for noget umiskendeligt italiensk modemæssigt? Hvordan brænder den igennem på gadeplan, og hvorfor har italienerne en stor kærlighed til forfængeligheden og "den gode stil"?

Hendes foredrag trækker tråde til både den italienske litteratur og kultur sat sammen med en levende forståelse af modeverdenens nutidige mekanismer. Hun vil komme med bud på nøgler til en forståelse af, hvordan den italienske mode ser ud set fra hendes synspunkt formidlet på en tilgængelig og humoristisk måde.

Foredraget vil give en indsigt i Bibis magiske modeverden med udgangspunkt i alt det italienske, hendes hjerte banker stærkt for.


Ind trådte skønne Bibi og gav os en forrygende aften, hvor hun i ord og billeder gjorde os klogere på den italienske mode.
Bibi er stylist og benytter sig af sin nysgerrighed til at lave historier af den verden hun så intens oplever.
Hvad er æstetik? Det er det vi hver især synes..
Hvad er skønhed? Det kan være Leonardo da Vinci’s gyldne snit..
Italienernes historie er netop æstetik, skønhed og velvære, og det modsatte syn er: “ På Jantelovens alter er forfængeligheden blevet korsfæstet “
Italienerne er stolte af hvad de kommer af, de er stolte af deres ophav.
De værdsætter det smukke udefra devisen om at detaljerne gør forskellen.

Skønheden ligger dybt i italienernes DNA, så netop i Italien er der ikke så stor forskel på den mode vi ser på den italienske catwalk og den mode vi ser på gaden i Italien.
Italienerne har endda deres eget ord for Haute Couture, hvilket er Alta Mode og inspirationskilden kommer fra deres egen historie.
I Danmark inviterer vi gæster hjem i vores egen bolig som, pga vejret, er det sted vi bruger energien.
Italienerne mødes udenfor hjemmet og det de viser frem er skønheden udtrykt med deres påklædning.
For italienerne er dekadence et positivt begreb som giver dem livskvalitet.
Til slut fortæller Bibi at forfængelighed er uden alder for både den italienske kvinde og mand. Og her må vi danske kvinder og mænd prøve at forbedre os.

/Kirsten


Læs  om aftenens vin på siden:   Dantevinen - Aftenens vin


Marchese Manodori
Venturini Baldini