24.01 Operakoncert

 DANTE  I  NORDJYLLAND

    Forening for  Italien-interesserede                    danteinordjylland@gmail.com

Operakoncert med Christine Hjort Bjerre og Jan MygindTid:   Torsdag 24.01.2019  kl 19.30

Sted: Nørresundby Gymnasium.  Studievej 14, 9400  Nørresundby


Medlemmer:  gratis adgang.

Ikke-medlemmer:  kr 50-

Tilmelding nødvendig.


Mod varmere Himmelstrøg – gennem sang og fortælling! Sopranen, Christine Hjort Bjerre, og musikhistoriker, organist og akkompagnatør, Jan Mygind besøger igen Dante i Nordjylland.


Det bliver en aften, hvor publikum vil blive præsenteret for nogle af de store italienske operakomponisters glansnumre fra deres kendte operaer. Vi skal møde Verdi’s Gilda fra  Rigoletto, Violetta fra Traviata, Donizzettis Anna Bolena og ikke mindst også have et gensyn med Bellinis Norma og Puccinis Mimì fra La Boheme.


Tag med på en rejse – gennem sang og fortælling -mod de varmere himmelstrøg.


Christine Hjort Bjerre, sang - CV


Jan Mygind, klaver - CV


Mine indtryk

Vi var over tredve personer der mødte op for at overvære en operaaften med ægteparret Christine Hjort Bjerre og Jan Mygind.

Christine og Jan gav også koncert i vores forening for 2 år siden. Og som dengang blev også aftenen nu en oplevelse der gik “ind under huden.”

Christine bar en sort kjole med tyl og da jeg komplimenterede hende for kjolen fik jeg at vide at kjolen skulle passe til de kvinder hun ville synge for..

Temaet var “Mod Varmere Himmelstrøg” - vi skulle bevæge os fra nord til Italien. Det gjorde vi så og Christine fortalte om baggrunden for hver sang.

Og til allersidst sang Christine en sang af Nordahl Grieg! Så ringen blev sluttet - også denne aften sagde Christine: “At de kan noget sydpå med sang og musik/opera men det kan vi også nordpå.”

Christine “portrætterede” også. Anna Bolena der var Henrik 8. af Englands anden hustru.

Hun led døden ved halshugning og i fangenskabet forud for dette tænker hun tilbage på sit liv. Så Christine sang “Piangete voi - Al dolce guidami” fra operaen Anna Bolena af Gaetano Donizetti. Og dette nummer var bare fyldt med “følelser så det ville noget.”

Jo atter en dejlig aften i Dante regi hvor vi - igen - oplevede to personer der i den grad er i balance med hinandens kunst.

/Birgitte  Højris Sørensen


Læs  om aftenens vin på siden:   Dantevinen - Aftenens vin


Cadelvento

Venturini Baldini

Lambrusco DOP