-21.09 Kulturforskelle

 DANTE  I  NORDJYLLAND

    Forening for  Italien-interesserede                    danteinordjylland@gmail.com

Kulturforskelle.

Ved Luigi D'Ambrosio


Tid: Onsdag den 21.09.2016 kl 19.30             

Sted: FOF, Foredragssalen, Kjellerupsgade 16, 9000 Aalborg   

Medlemmer gratis adgang - ikke medlemmer kr 50

Hvordan oplever en italiener den danske kultur? Hvordan er dansk og italiensk kulturer forskellige? Er de to lande i virkeligheden så forskellige i en stigende globaliseret verden?


Oplægget lægger ikke op til en facit for hvordan hhv. danskere og italienere er, men åbner nærmere op til en præsentation af de  kulturelle forskelle de to lande imellem, som oplægsholder har oplevet.


Samtidig vil der ved hjælp af teorier om national kultur diskuteres hvordan de to kulturer bliver beskrevet og portrætteret.


Tilmelding på formularen nedenfor

Mine indtryk


Luigi holdt et meget spændende foredrag om de kulturelle forskelle mellem danskere og italienere.


Luigi kom til Danmark for godt 15 år siden og på 14 års dagen skrev han en ærligheds-erklæring til Danmark hvor han bl. a. nævnte sine oplevelse af den danske reserverthed og lukkethed.


Han syntes også, at danskere er forvænte og helst vil tage de nemme løsninger. Men modsat gør den store tryghed og tillid til andre et stort indtryk. For eksempel, at man kan have små selvbetjeningsboder ved vejen, hvor der sælges frugt og grønt, uden at der bliver stjålet noget.


Men danskerne har en tendens til at forveksle lykke med tryghed, hvor italienere er vant til at have flere bolde i luften på en gang.


Italienere føler  ikke så meget for nationen, men de er stolte af deres by. Derfor bruges det italienske flag heller ikke i private sammen-hænge. Og man vil ofte prioritere sociale relationer fremfor tid og aftaler.


Italienere kender slet ikke til uformel påklædning, mens danskere ser mere på selve personen. Danskere har også et mere uformelt forhold til sproget.

I Danmark er møder ofte m-e-g-e-t lange,  fordi alle skal høres, og der skal nås enighed.


Der er  prestige i at gøre alting selv i Danmark. Og danskeres hjem, viser at danskere er miljødyrkere, mens italienske huse helst skal lugte af ren-gøringsmidler.I Italien har man hierarkisk samfund,  hvor man forventer forskellighed i magt og hvor der skabes vindere, mens Danmark har et samfund, hvor de bløde værdier vægtes højt.Og så skal det tilføjes: Luigi er meget glad for at bo i Danmark og for de muligheder, han har fået her, som han ikke ville have fået i Italien.


Vi var 24 fremmødte, som fik hørt mange interessante  synspunkter.


/Kirsten