-13.01 Campi Flegrei

 DANTE  I  NORDJYLLAND

    Forening for  Italien-interesserede                    danteinordjylland@gmail.com


Campi Flegrei. v. Mia Duberg Nielsen


Tid:  Onsdag 13.01.2016 . Kl. 19.30

Sted: FOF, Kjellerupsgade 16, 9000 Aalborg

Medlemmer gratis adgang - ikke medlemmer kr. 50


Mia studerer på syvende semester på uddannelsen International Hospitality Management ved University College Nordjylland. Mia har været 3 måneder  i praktik ved Campi Flegreis hotelforening (Federalberghi Campi Flegrei) og Malazé, som arrangerer den gastronomiske/arkæologiske  event, som finder sted hver år i

september.

Mia vil fortælle om sine erfaringer som dansk studerende i det syditalienske, hvor især kulturelle forskelle har sat deres præg. Det har budt på både udfordringer og uforglemmelige oplevelser med bl.a. de lokales gæstfrihed. 


Se også: https://flegreanliving.wordpress.com/


Mine indtryk af:

Mit Campi Flegrei eventyr ved Mia Duberg Nielsen

Ca. 25 af foreningens medlemmer og venner til Mia var mødt op for at høre hendes foredrag om sit praktikophold i Campi Flegrei, som er hjemegn for foreningens formand, Luigi D’Ambrosio.


Ledsaget af velvalgte billeder fortalte Mia engageret om sine oplevelser i området, med hovedvægten lagt på den årlige event, Malazè, som er en fest, der står på 4 søjler: Mito e Storie, Natura, Gusto e Archeologia og strækker sig over 10 dage. Programmet er fyldt med musik, teater og madoplevelser fantasifuldt lokaliseret i den skønne natur eller de maleriske ruiner fra Romertiden, hvor Pozzuoli var Roms vestlige havneby, indtil kejser Traian byggede den kunstige havn, Ostia.


Opholdet var en kæmpe oplevelse, ikke mindst på grund af det kulturchock, som omplantningen fra Danmark til Syditalien udgjorde. Dette ses tydeligt af den karakteristik af ’de indfødte’, som Mia lagde ud i de sociale medier, og som forårsagede mange både positive og negative reaktioner, men som i hvert gjorde hende synlig.


  1. Jeg, en udlænding, er en Alien
  2. Aliens taler engelsk ( hvilket få i området gør)
  3. Kaffe, Espresso, drikkes i en bar
  4. Der skal en enorm mængde sukker i kaffen
  5. Italienere tager på stranden før kl. 9.00, medbringende en bilfuld udstyr
  6. Italienerne møder frem i alle størrelser S-M-L-XL-XXL-XXXL
  7. Bikinien kan ikke være for lille
  8. Bus og toge kører efter forgodtbefindende, ( Orario indicativo )
  9. Middagen, la cena, indtages omkring kl 22.00. Inden skal man lige have tid til at stadse sig ud for at gøre ’una bella figura’.
  10. Italienerne er utroligt gæstfrie og venlige


Campi Flegrei,s hotelforening, som var Mias praktikplads, er selvfølgelig interesseret i flere turister, men Mias konklusion, som jeg opfattede den, var, at det var områdets helt særlige identitet med rødder dybt i historien, der var så charmerende. Der var plads til kulturel indavl, en vis tilbagelænet arrogance, stolthed over de lokale skikke, fødevarer og håndværkstraditioner.


Ville disse ting kunne overleve et frontalangreb fra masseturismen?


Links:/Gert Schwaner