13.12 Italien og Juleevangeliet

DANTE I NORDJYLLAND

Forening for Italien-interesserede danteinordjylland@gmail.com

Italien og Juleevangeliet. Et jule-causeri over italiensk renaissance-kunst og Juleevangeliet

 

Ved Fritz Tandrup

 

Tid: Torsdag den 13.12.2018 kl 19.30

Sted: FOF, Foredragssalen, Kjellerupsgade 16, 9000 Aalborg

Medlemmer gratis adgang - ikke medlemmer kr 50

 

Årets julearrangement består af 2 dele:

  1. Fritz Tandrup: Julecauseri over italiensk renaissancekunst og Juleevangeliet. Kl. 19.30
  2. Luigi d'Ambrosio: Tombola Napolitana. Napolitansk bankospil. Kl. 20.15

 

Tilmelding gælder begge arrangementer.

Mine indtryk

Vi var næsten 40 mennesker til årets julearrangement, der startede med hiv og skub i det gamle lysbilledapparat, mens historielæreren Fritz Tandrup fremførte sit illustrerede Maria-foredrag om hvad der egentlig skete den gang for længe siden.

 

Først fik vi lige reporteren Lukas læst op, og så startede fortællingen ellers med rim i de bedste neurupiner-sprogvridninger i stramlinjede vers.

Dertil billeder fra renaissancen, hvor basusjernet - undskyld jesusbarnet- havde meget forskellige ansigtsudtryk og fedtprocenter på kroppen - suppleret med både Anita Ekberg i Trevi og meget andet godt billedgods fra nyere tid.

 

Der var Maria, som aldrig havde ligget hos en mand men dog var gravid, og som tænkte "skal manden først da komme siden?",

 

Og der var lagt på Josef, der så ældre og ældre og mere oldingeagtig ud - skønt han vist kun var 30 år - og renaissance-fyrster og -rigmænd som fik deres kontrafej malet på en vismand eller en hyrde, så de også var med.

 

Det hele var der for kendere - Hold tåre op at trille - ikke noget at hulke over - det skulle da være af grin - vi kunne have taget hinanden i hånden og i kor istemme: Vi kommer fra Firenze aw - godaw godaw godaw.

 

Traditionen tro ærede foreningen foredragsholderen med et par gode flasker, som fik lidt improviserede linjer i modsvar:

 

"I tror det måske ikke

men dem skal jeg nok hurtigt drikke"

 

 

 

/jee