-20.04 Pastor Davide De Nigris

DANTE I NORDJYLLAND

Forening for Italien-interesserede danteinordjylland@gmail.com

Pastor Davide De Nigris, en katolsk præst i Danmark.

 

Tid: Torsdag den 20.04.2017 kl 19.30

Sted: FOF, Foredragssalen, Kjellerupsgade 16, 9000 Aalborg

Medlemmer gratis adgang - ikke medlemmer kr 50

 

Pastor Davide vil fortælle om sit embede som præst I Danmark og sin baggrund i Italien. Desuden vil han tale om den rolle, som den Katolske Kirke har i det italienske samfund.

 

 

Mine indtryk

 

Vi var et dusin plus en ekstra, som var mødt op en kold torsdag aften for at høre den stedlige katolske pæst pastor Davide De Nigris fortælle om sin baggrund, sig selv, sin tro og lidt om madlavning. Og vi mødte en varm, ivrig og humoristisk mand, der var fast i sin tro som en anden Don Camillo.

 

Vi hørte om en religiøs familie, der var indenlands udvandret fra det fattige Calabrien til industriens mulighedsfyldte Turino, og som måtte tage til takke med at bo i en garage og bruge en kommodeskuffe som vugge. Om en mor, som aldrig fik fralagt sig sin lokalt uforståelige dialekt, og om en far, der endte med at gå hjemme og derfor var meget nærværende overfor sine børn.

 

 

 

Ungdomskæresten måtte der vinkes farvel til, for "jeg blev forelsket i Jesu Kristus" og "jeg følte mig elsket af gud". At være præst er "ikke et arbejde men guds kald", hvor man giver hele sit liv.

 

Davide var med på et missionærmøde med 1000 unge fra hele verden og blev ved lodtrækning tildelt Danmark som område med uddannelse på præstekollegiet i Vedbæk (i parantes tilføjet: et gammelt borglignende kæmpehus, som man engang overlod billigt til Vatikanet, fordi der eftersigende var spøgelser).

 

Det var et land med et gråt vejr, men "gud har hjulpet mig". Efter 3 år i Vedbæk fulgte 3 års udstationering i Columbia i et af de fattigste og elendigste områder i Sydamerika, hvor det at kunne sige til nogen "du er guds barn" er den største og måske eneste medgang, som vedkommende vil få i hele livet.

Ved udnævnelsen af den latinamerikanske pave Frans i Rom "kan I på youtube se mig stå i forreste række blandt tilskuerne og juble højt".

 

Senere kom det første præsteembede i Aalborg, hvor sognet strækker sig over hele Nordjylland inkluderende kirker og menigheder i Hjørring, Frederikshavn og Thisted. Den katolske menighed i Danmark er opstået ved flere historiske indvandringer og i vor tid ved f.eks. vietnamesiske flygtninge og arbejdskraftens fri bevægelighed som f.eks. et stort antal polakker, der arbejder 'i fisken'.

 

Der var også tid til spørgsmål, og Davide lagde selv for med: "Hvorfor jeg går rundt klædt ud som en pingvin? Det er fordi, at sort er dødens farve og jeg har taget døden på mig".

 

Og om mad, fordi "et måltid med god mad løser mange problemer og uenigheder".

Til tomatsovs: kom jomfruolie i panden (og det skal være jomfruolie), varm lidt op og tilsat hvidløg skåret i skiver, ganske lidt og blid svitsning uden at brune, tilsæt en dåse flåede eller hakkede tomater, og så det vigtigste: lad det stå og simme for meget svagt blus mindst en time. Tilsæt eventuelt lidt sukker.

 

Og til sidst: Kirken ligger på Kastetvej 1, og man er altid velkommen.

Læs mere på http://www.katolsk-nord.dk/

 

/jee