-29.03 Romersk påskefrokost

DANTE I NORDJYLLAND

Forening for Italien-interesserede danteinordjylland@gmail.com

Romersk påskefrokost

 

Tid: Søndag den 29.03.15 kl 13.00 (palmesøndag)

Sted: La Locanda dei Liberati, C.W. Obelsplads 3, 9000 Aalborg

 

Carlo Liberati vil gerne vise sine nye restaurant frem og inviterer medlemmerne af Dante i Nordjylland til en romersk påskefrokost med cicchetti til en favorabel medlemspris: kr 250- (excl. drikkevarer).

Vin og andre drikkevarer kan købes på dagen.

 

Tilmeldingen binder, forstået således, at eventuel framelding skal meddeles senest 2 dage før af hensyn til indkøb.

 

Særligt tilbud: Lav mad med Liberati.

 

Køkkenet er ikke stort - der er kun plads til 4 medhjælpere. Er du interesseret i at lave mad sammen med Liberati, kan du markere det på tilmeldelsesblanketten.

2 dage før trækker vi lod og finder de 4 heldige, som skal møde i køkkenet den pågældende dag kl 11.

 

 

Cichetti

Io credo che bisogna spiegare che in origine il cicchetto é un bicchiere di vino che viene servito nel nord d'Italia specialmente nella zona ad est e cioè zone del veneto.

 

L'usanza é quella che la sera dopo il lavoro i giovani (e meno giovani) si riuniscono e poi cominciano a fare il giro dei bar dove bere i cicchetti, normalmente, ogni bar ha una sua specialità, quindi si comincia quasi sempre da quello che ha il prosecco e poi si seguita negli altri bar, ogni volta cercando di bere sempre qualcosa di più corposo.

 

Io ho preso l'idea da un locale a Roma (GUSTO) che ha un osteria e serve i cicchetti da mangiare invece che da bere.

 

Quindi il cicchetto é una piccola porzione di vino e/o mangiare.

/C. Liberati

Mine indtryk.

 

En kold, fugtig Palmesøndag mødte fire forventningsfulde nordjyder op i Brix's Gaard i Aalborg. Klar til at deltage i tilberedelsen af en romersk påskefrokost på restaurant La Locanda dei Liberati.

 

De næste to timer skulle blive en forrygende rejse gennem det romerske køkken - væbnet med diverse knive, gryder, pander og lækre råvarer, blev vi guidet med kyndig hånd af Carlo og Ricardo.

 

På ægte italiensk maner startede vi med en caffe, hvorefter vi fik ridset køreplanen for madlavningen op.....allora - der skulle fremtrylles i alt fem retter: en antipasti bestående af en tallerken med kødpålæg og frittate, hertil nybagt brød.

 

 

Dernæst en pastaret med tomatsovs, grisekæber, mozarella og parmesan - gratineret i ovnen.

Efterfulgt af en ret med ovnkartofler og hvidløg, samt lammeragout lavet som i mamma Liberatis køkken og en godt saltet fennikelsalat - "sådan skal det være for at få smagen frem", belærte Carlo os.

Så var det tid til en ostetallerken bestående af forskellige smagsprøver på herlige italienske ko- og gedeoste, hertil en tomatchutney med chili og vanille....en himmerigsmundfuld, som selv en inkarneret tomatskindshader måtte bøje sig for!

Til slut - til stor glæde for dagens fødselar - en dolce, der næsten gled ned af sig selv - zuppa inglese.....med alt hvad en ægte slikmunds hjerte måtte begære: appelsin, chokolade, kagebund og marengs i skøn forening, en tur i ovnen og værs'go': en forrygende afslutning på en velsmagende, sanseudfordrende pranzo i smukke og hyggelige omgivelser hos Carlo i La Locanda.

 

Vi fire "hjælpekokke" (+ 2), som var så heldige at få en plads i køkkenet, sugede til os af tips og gode råd ( morale: vær ikke bange for salt, olie og fedt....) - og vi håber resten af selskabet, som mødte glade og snakkende op til romersk påskefrokost ved 13 tiden, nød det lige så meget som os!

 

Da vi mætte og opløftede af god mad, dejlig vin og godt selskab forlod restauranten ved 16.30 tiden og satte kursen mod sofaen, var vi ikke et sekund i tvivl om, at det ikke var sidste gang, vi besøger denne perle af en restaurant.

 

/Marianne Mellergaard

 

Der var 28 fremmødte til denne uforglemmelige oplevelse.