-17.09 Italiensk fodbold

DANTE I NORDJYLLAND

Forening for Italien-interesserede danteinordjylland@gmail.com

Italiensk fodbold.

 

Onsdag den 17. september kl. 19.30 i foredragssalen på FOF i Aalborg (efter generalforsamling).

 

Jesper Mejer Kristensen vil fortælle om Italiensk fodbold som forståelsesmodel for det italienske samfund.

Jesper Mejer Kristensen er grundlægger af:

 

- hjemmesiden http://www.altom-italienskfodbold.dk/

 

- Facebooksiden: Alt om Italiensk Fodbold

.

 

Mine indtryk

 

Emnet hed: Italiensk fodbold, som forståelsesmodel for det italienske samfund.

Jesper Mejer var meget engageret, og levende i sine beskrivelser af dagligdagen i den italienske fodboldverden. Han fortalte medlevende om de mange rejser til fodbold i Italien, som han har deltaget i.

 

Spørgmålet om tifosi (supporters), hvordan de organiserer sig, hvordan de forholder sig før, under, og efter kampene, og om konflikter med andre, og med politiet fyldte en del.

 

Jesper kom ind på klubbernes ledelse, den måde som klubledelsen udførte sit hverv på, og de intriger, og vanskeligheder de var/er i samarbejdet mellem klubber. Han fortalte om aftalt spil, hvordan en klub på et tidspunkt er blevet degraderet fra Serie A, og flere rækker, efter at være blevet afsløret i at aftale resultater.

 

Jesper fortalte samtidig om den meget levende, og inspirerende oplevelse det er at gå til fodbold i Italien, om de til tider kaotiske forhold billeter udstedes på og kampe gennemføres på. Han forklarede hvor meget man i Italien går op i fodbold, at den enkelte fan engagerer sig i en klub for livstid, og ofte således at hele familier engagerer sig omkring en bestemt klub, og lever med den, både på godt og ondt.

 

Foredraget havde deltagelse af ca 20 deltagere, heraf var flere unge ikke-medlemmer af Dante.

/Erik