-01.01 Film Mia Madre

DANTE I NORDJYLLAND

Forening for Italien-interesserede danteinordjylland@gmail.com

 

Nanni Moretti: Mia Madre

 

Tid: Søndag 03.01.16 Kl. 14.00

Sted: Biffen - Nordkraft -,9000 Aalborg

Pris for alle: kr 65

 

Start året med at se Nanni Morettis nye prisbelønnede film Mia Madre i Biffen.

 

Vi har booket 25 billetter til favørpris.

 

Og bagefter er Dante i Nordjylland vært ved et glas Prosecco, hvor vi ønsker hinanden godt nytår

 

Tilmelding er nødvendig og bindende. Tilmelding senest fredag den 30.12.15 på formularen nedenfor.

 

Betaling til foreningen ved indgangen. Filmen starter kl 14.10

 

 

Mine indtryk:

Der var en bidende kold blæst udenfor, mens vi var 29, der samledes i Biffen for at se Nanni Morettis nye film, hvor instruktøren Margherita står midt i en eksistentiel krise. Hun er i gang med optagelsen af en social-realistisk film om en fabriksovertagelse med fyringer og en strejke med bannernavnet Noi Siamo Qui, samtidig med at hendes mor ligger for døden.

 

Temaet bliver spørgsmål om eksistens, virkelighed og fiktion, hvor omgivelserne bebrejder Margherita for hendes kølige, distancerende relationer til venner, familie og kolleger både i filmen og i privatlivet. Fiktion og virkelighed set gennem samme linse.

 

Filmoptagelsen går dårligt. Margherita viser, at hun ikke engang selv kan forstå de instruktioner, som hun giver andre. Filmsettet, moderens sidste dage og flashbacks fra Margheritas liv glider over i hinanden.

 

I en replik bliver der sagt, at man ikke skal diskutere med instruktøren - hverken i filmen - eller i livet. Det forklarer måske, hvorfor filmen fik Prix du jury œcuménique (den katolske kirkes pris) ved festivalen i Cannes.

 

Nanni Moretti plejer at tildele sig selv en rolle i sine film. Her spiller han Margheritas broder, som har en helt anderledes holdning til, hvad der foregår omkring ham.

 

Det var en god film, som kan anbefales. Også fordi replikkerne bliver sagt på et klart og tydeligt italiensk.

Efter forestillingen samledes vi i biografens lobby og skålede på det nye år med et glas Spumante. Dertil resterne af Kirstens eget julebag.

 

/Jesper