Dante i Nordjylland

 

 

 

 

 

                     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Startside

Programoversigt

Om Dante i Nordjylland

 

 

 

 

Cena di Pasqua

 

 

 

 

 

 

 

 

Cena di Pasqua

Ved: Finn Aarosin og Carl Christian Jensen

Dato: Onsdag den 19. marts 2025

Tid: 18:00

Sted: Filipskolen, Sohngårdsholmsvej 53, 9000 Aalborg

 

For denne middag er der medlemsbetaling på 295,00 kr.

Ikke medlemmer skal betale 350,00 kr.

Der er maksimum på antal deltagere på 30 personer. 

Udsolgt

Tilmelding vil i første omgang være åben for medlemmer og deres ledsager. Hvis alle pladser ikke er solgt den 5. marts 2025, vil middagen blive tilbudt til alle ”Italiens interesserede”.

Seneste tilmelding er den 9. marts 2025

Tilmelding sker ved at sende en SMS til Carl Chr. Jensen.

Tlf. 22 13 67 78.

Oplys navn på medlemmer og ledsager. Der sendes svar om man er på listen.

Efter den 9. marts vil dem der er tilmeldt få besked om betaling.

 

Udsolgt

 

Middagen vil blive præsenteret og fremstillet af Carl Chr. Jensen

Carl er uddannet kok og har arbejdet i Løkken og Aalborg, både som kok og faglærer.

Som en del af sit arbejdsliv som faglærer har Carl været på rejser og arbejdet i Italien i kortere perioder og selvfølgelig og så som ferierende. Han har derved fået forståelse og interesse for det italienske køkken. Retterne, der serveres, er inspireret af disse aktiviteter i Italien.

 

Finn Aarosin er uddannet tandlæge. Har også arbejdet og opholdt sig i Italien.

Han har i en periode skrevet artikler i danske mad- og vinmagasiner og er medforfatter til Politikens bog om Italiensk Vin, 2003.

Han vandt i 1995 den store danske konkurrence Gran Maestro del Vino Italiano.

I dag arbejder Finn stadig som tandlæge. Ved siden af sit arbejde, importerer Finn vine fra Italien, specielt fra Piemonte.

 

Menu og vine


Aperitivo

 

Olive Ascolane

Udstenede oliven, fyldt med en puré af kød og parmesanost. Paneret i pancorasp og friteret. Serveret med en basilikummayonnaise Chardonnay Brut, Borgo Maragliano

 

Antipasto

 

Canederli di prosciutto in zuppa di cipolle

Let tørret hvidt brød, rørt med æg mælk, Speck (spegeskinke fra Alto Adige), løg og persille. Formet som boller (Knödel) og pocheret og serveret i en bouillon med bagte løg.

2023, Censin, Rosato Nebbiolo, Vincenzo Calorio

 

Primo Piatto

 

Ravioli doppi con salmone e baccalà in salsa di frutti di mare

Dobbelt ravioli fyldt med laksefars og torskefars. Kogt og serveret i en sauce af muslingefond. Serveret med muslinger.

2023, Crevoglio, Borgo Maragliano

 

Seconde Piatto

 

Vitello saltato alla Marengo

Ragout af kalvekød tilberedt med løg, hvidløg, hvidvin, tomat og kalvefond. Serveret med stegte æg, persille frites og polenta

2020 Pinot Noir, Vigne Juste

 

Dolce

 

Torta di crema di formaggio con frutti

Bagt ostecreme fremstillet af æg, mascarpone, flødeost, citronskal og sukker. Bagt på en bund af vanillekiks og hasselnødder. Serveret med citronmarinerede frugter.

2020, Piasa Richei, Forteta della Luja