Dante i Nordjylland
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cena di Pasqua |
|
|
|
|
|
Cena di Pasqua Ved: Finn Aarosin og Carl
Christian Jensen Dato: Onsdag
den 19. marts 2025 Tid: 18:00 Sted: Filipskolen,
Sohngårdsholmsvej 53, 9000 Aalborg For denne middag er der
medlemsbetaling på 295,00 kr. Ikke medlemmer skal betale
350,00 kr. Der er maksimum på antal
deltagere på 30 personer. Udsolgt Tilmelding vil i første omgang være åben for medlemmer og deres
ledsager. Hvis alle pladser ikke er solgt den 5. marts 2025, vil middagen
blive tilbudt til alle ”Italiens interesserede”. Seneste tilmelding er den 9. marts 2025 Tilmelding sker ved at sende en SMS til Carl Chr. Jensen. Tlf. 22 13 67 78. Oplys navn på medlemmer og ledsager. Der sendes svar om man er på
listen. Efter den 9. marts vil dem der er tilmeldt få besked om betaling. Udsolgt Middagen vil blive præsenteret
og fremstillet af Carl Chr. Jensen Carl er uddannet kok og har
arbejdet i Løkken og Aalborg, både som kok og faglærer. Som en del af sit arbejdsliv som
faglærer har Carl været på rejser og arbejdet i Italien i kortere perioder og
selvfølgelig og så som ferierende. Han har derved fået forståelse og
interesse for det italienske køkken. Retterne, der serveres, er inspireret af
disse aktiviteter i Italien. Finn Aarosin er uddannet
tandlæge. Har også arbejdet og opholdt sig i Italien. Han har i en periode skrevet
artikler i danske mad- og vinmagasiner og er medforfatter til Politikens bog
om Italiensk Vin, 2003. Han vandt i 1995 den store
danske konkurrence Gran Maestro del Vino Italiano. I dag arbejder Finn stadig som
tandlæge. Ved siden af sit arbejde, importerer Finn vine fra Italien,
specielt fra Piemonte. Menu og vine
Olive Ascolane Udstenede oliven, fyldt med en puré
af kød og parmesanost. Paneret i pancorasp og
friteret. Serveret med en basilikummayonnaise Chardonnay Brut, Borgo Maragliano Antipasto Canederli di prosciutto
in zuppa di cipolle Let tørret hvidt brød, rørt med æg
mælk, Speck (spegeskinke fra Alto Adige), løg og
persille. Formet som boller (Knödel) og pocheret og
serveret i en bouillon med bagte løg. 2023, Censin, Rosato Nebbiolo, Vincenzo Calorio Primo Piatto Ravioli doppi con salmone e baccalà in salsa di frutti di
mare Dobbelt ravioli fyldt med laksefars
og torskefars. Kogt og serveret i en sauce af muslingefond. Serveret med
muslinger. 2023, Crevoglio, Borgo Maragliano Seconde Piatto Vitello saltato
alla Marengo Ragout af kalvekød tilberedt med løg,
hvidløg, hvidvin, tomat og kalvefond. Serveret med stegte æg, persille frites
og polenta 2020 Pinot Noir, Vigne Juste Dolce Torta di crema di formaggio con frutti Bagt ostecreme fremstillet af
æg, mascarpone, flødeost, citronskal og sukker.
Bagt på en bund af vanillekiks og hasselnødder.
Serveret med citronmarinerede frugter. 2020, Piasa
Richei, Forteta della
Luja |
|